Realitní blog

5 důvodů, proč svěřit prodej nemovitosti realitní kanceláři

Prodej nemovitosti je náročný proces, proto není divu, že mnoho lidí přemýšlí, zda nemovitost prodat svépomocí nebo využít služeb realitní kanceláře. Pojďme se podívat na 5 důvodů, proč prodej nemovitosti s realitní kanceláří může být lepší volbou než

Prodej rodinného domu krok za krokem. Jak přesně probíhá?

Při prodeji rodinného domu je potřeba provést každý krok přesně a důkladně. V opačném případě vás může chyba při prodeji stát nemalý obnos peněz. Provedeme vás sedmi kroky, které předchází úspěšnému prodeji nemovitosti.

S koupí nemovitosti neotálejte! Hypotéky jsou stále dražší a dražší.

Možná uvažujete nad koupí domku nebo bytu. Ať už se vám líbí představa vlastního bydlení nebo počítáte s investicí do budoucna pro vaše děti, přijde vám to jako dobrý nápad. Stále ale čekáte, až si budete takovým krokem stoprocentně jistí.

Malé byty jsou čím dál dražší. Proč je o ně vlastně takový zájem?

Procházíte rádi obchodní dům IKEA a pravidelně zde nasáváte inspiraci pro váš domov? Pak už jste zákonitě museli narazit na modelové “minibyty”, kterými se tato švédská značka ráda prezentuje.

Katastr nemovitostí – neocenitelné informace během pár kliknutí

Ať už vybíráte nový dům nebo parcelu pro vaši stavbu, katastr nemovitostí je jako studna informací, které vám mohou ve vašich plánech výrazně pomoci. Je zcela veřejný a přístupný z jakéhokoli přístroje s přístupem k internetu.

Prodáváte nebo kupujete nemovitost? Co vás čeká a nemine při placení daní?

Daně. Pokud nejste povoláním daňový specialista nebo nejsou daně vaším lehce masochistickým hobby, pravděpodobně se vám jen při pomyšlení na na ně orosí čelo.

Sháníte bydlení v Praze? Zdaleka nejste sami.

Sháníte v Praze bydlení a právě jste se upřímně zděsili, jaká nabídka se před vámi otevírá? Máte pocit, že jsou částky za bydlení v hlavním městě jednoduše přemrštěné, a ani náhodou se vám nechce takovému systému podřizovat?

Pronájem bytu od A do Z

Pronajímat byt je skvělý přivýdělek. Jenže jak to zařídit, aby byli všichni spokojení? Vy, jako pronajímatel, vaši podnájemníci, ale i sousedi? Občas je to docela oříšek, ale zde najdete pár tipů, jak si pronajímání bytu co nejvíce zpříjemnit a usnadnit.

Rok 2020 a Soccer Reality

Minulý rok byl všelijaký, jen ne stereotypní. Začátkem roku celým světem otřásla pandemie. Strach z neznáma a nejistota byly všudypřítomné. Ke krizím se člověk může postavit dvěma způsoby. Buď se jí nechá vláčet nebo ji využije jako příležitost.

Představení Soccer Reality

Soccer Reality svým způsobem vznikla ještě před oficiálním založením. Zdeněk a Jirka, jednatelé firmy, spolu začínali jako spoluhráči na fotbalovém hřišti. Znají se tedy už pěknou řádku let.